Jij bent de Belangrijkste in de Wereld!

Stevig staan in de wind: Moon Consultancy Dordrecht

Stevig staan in de wind: Moon Consultancy Dordrecht

Belangrijk?

Je bent zo belangrijk als  je jezelf voelt. Voor sommigen voelt het egoïstisch om  jezelf belangrijk te noemen. Want tja, zo zijn ‘we’ niet opgevoed…! Het kan vreemd voelen om jezelf als belangrijk te zien maar in eigenlijk zijn we allemaal belangrijk. Want wanneer je zelf niet lekker in je vel zit kan je weinig voor een ander betekenen. En vaak willen we juist wat voor een ander betekenen maar vergeten dan onszelf.  Het is dus van het grootste belang om zelf eerst lekker in je vel te zitten voordat  je ruimte en tijd hebt voor een ander.

Wanneer jij je niet lekker voelt kan je actie ondernemen om dit op te lossen. Maar wanneer je je zelf goed voelt heb je meer tijd voor anderen  en kost het ook weinig energie, sterker nog, je krijgt er juist enorm veel energie van. Iedereen kent wel van die momenten dat je heel erg moe bent of je leeggezogen voelt door die ingewikkelde situatie waarin je zit. Op je werk, of in je relatie bijvoorbeeld. Door er voor te zorgen dat jij jezelf goed voelt laat je jezelf niet zo snel leegzuigen en heeft een ander daar minder invloed op. Dus is het zaak blij en tevreden met jezelf te zijn. Ook dan zal je af en toe van die momenten hebben dat je alles om je heen de schuld geeft van je eigen misère en vergeet je misschien even dat jij zelf invloed hebt op hoe jij je voelt.

Wanneer je zelf lekker in je vel zit trek je ook positieve en leuke situaties aan en heb je het gevoel dat je de hele wereld aankan. Eventueel met wat hulp…!

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bijzonder, coach, Dordrecht, Maatschappelijk Werk, Mensen, Moon Consultancy, psychosociale hulpverlening, Publicatie, Relatie therapie en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s