Goed én leuk om eens te lezen

Altijd bezig met verdieping

Ik ben vrijwel altijd bezig met mijn vakgebied. Er komen mij dan ook vaak artikelen onder ogen die goed uitleggen wat bepaalde klachten met je kunnen doen. Of artikelen die de praktijkervaringen van lotgenoten sterk neerzetten, of juist inzicht geven in een specifieke behandeling. Veel artikelen of boeken zijn handig en praktisch om eens in te zien, te bestuderen of steeds weer te pakken om te herlezen. Hier een verzameling van boeken en artikelen die mogelijk interessant voor je kunnen zijn.

Relatieproblemen
In mijn therapieën voor partners, maak ik regelmatig gebruik van de EFT methodiek. Een veel gelezen en gebruikt boek is Houd me vastvan dr. Sue Johnson, de ontwikkelaar van de succesvolle Emotionally Focused Couple Therapy. In dit boek vind je verhalen uit de praktijk, advies en praktische oefeningen. Lees meer over dit boek op Bol.com

NBD|Biblion recensie over ‘Houd mij vast” :
Emotionally Focused Therapy (EFT) is een nieuwe loot aan de stam van psychotherapieen. Er zijn meer methodes voor relatietherapie die effect hebben; dit is er een van. De liefde staat centraal in plaats van communicatieregels. Wij willen allemaal basisveiligheid hebben in onze nabije relatie. EFT leert om de liefde weer terug te brengen in de relatie. In zeven stappen wordt deze methode beschreven voor zowel hulpvragenden als hulpverleners. 

Het boek ‘allemaal bijzondere mensen’

Bestellen kan hier.  ‘allemaal bijzondere mensen’ is een verzameling van verhalen, opgetekend en verzameld uit bijna twintig jaar werken met mensen. In haar vak als maatschappelijk werkster in de (jeugd) hulpverlening en als relatietherapeute in haar eigen praktijk heeft Mirjam Veltman namelijk heel wat mensen voorbij zien komen. Mirjam Veltman presenteert in haar boek een mix van deze mensen, naar waarheid en aangevuld met fictie. Relatieproblemen; gepest worden op school; stress door de combinatie van werk, gezin en schooltaken; ouder worden: het komt allemaal aan bod in het debuut.  Mirjam Veltman is begonnen met het schrijven van korte stukjes tekst. Over gewone, maar altijd bijzondere mensen. Geraakt door alle verhalen beschrijft zij in ‘allemaal bijzondere mensen’ hun veerkracht, doorzettingsvermogen, passie en drang om te willen leven.

 Dit praktische boekje wat je snel laat zien wat ‘omdenken’ betekent en hoe je dat kan doen. Om in te bladeren, te grazen, ideeën op te doen, op het verkeerde been gezet te worden en vooral om je eigen creatieve cellen te prikkelen! Kortom, om te kijken, denken en – vooral – creëren. Bestel hier hier op Bol.com

Niemandskinderen

Een indrukwekkend en indringend boek van Carolien Roodvoets, therapeut. Zij beschrijft gevolgen van een onveilige jeugd en de verwerking hier van. Te bestellen bij Bol.com

Samen met Psychologie Magazine heb ik een aantal leuke en interessante artikelen verzameld.

Over relaties

Dossier Intimiteit – niets is zo verrijkend en bevredigend als een intieme relatie, waarin je je veilig en gekoesterd voelt. Waarom zijn sommige mensen daar dan toch bang voor? En hoe kun je de intimiteit in je relatie vergroten? Lees hier  alles over bindingsangst en intimiteit.

Test – voelt je je op je gemak in intieme relaties? Houd je liever wat afstand, of wil je meestal juist meer dan de ander? Dat hangt samen met jouw hechtingsstijl.Om te bepalen welke hechtingsstijl iemand heeft, hebben psychologen een viertal beschrijvingen gemaakt. Test hier jouw hechtingsstijl.

Over burnout

Dossier Burnout – opgebrand op het werk. Wie moet er vooral voor oppassen? Wat zijn de eerste signalen en wat kun je ertegen doen? Lees hier meer over burnout.

Training – vind rust met mindfulness. Leer beter omgaan met stress en te genieten van het moment! Haal meer leven uit je leven met de online training Mindfulness van Psychologie Magazine. Lees meer over de online training Mindfulness.

———————————————————————————————————-

Filmpjes:

Video over het “Houd mij vast” EFT programma

Depressie

Tips voor zelfvertrouwen: jongeren

Natuurlijk gezond, Annette ter Heijden

Johhny the Bagger

Hans Teeuwen, de Liefde

Sue Johnson, Hold me tight / Houd mij vast

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, artikel, boek, Dordrecht, Gezin, Maatschappelijk Werk, Mensen, Moon Consultancy, Moon in de Media, Opvoeding, psychosociale hulpverlening, Publicatie, Relatie, Relatie therapie, Therapie, training, Werk, workshop en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Goed én leuk om eens te lezen

  1. marrie zegt:

    Inderdaad goed én leuk Mirjam, bedankt voor je tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s