De Kracht van het Verlangen

Moon Consultancy Dordrecht

Juist tijdens en na de vakantie ontvouwt zich een gevoel dat  misschien nog het beste te omschrijven valt als een onbestemd verlangen gelukkiger te willen zijn dan nu het geval is. Je kunt het misschien vertalen in een concrete behoefte aan kwaliteitsverbetering van leven en werken. Dat is wat je je op een gegeven moment realiseert.

‘Het moet anders. Ik heb het helemaal gehad. Het roer moet om!’

Ik noem dat de kracht van het verlangen. Als dit verlangen naar verandering realistisch is en haalbaar, dan kun je dit gevoel als een gezond verlangen definiëren. Er zijn veel mensen die deze innerlijke onrust kennen. En ook dat diepe verlangen. Ik hoor echter nogal eens dat de eerste stap naar coaching of therapie lang word uitgesteld. Men komt er maar moeilijk toe. Hoe komt dat?  Vaak (hoor ik achteraf)  speelt schaamte een rol, of een verkeerde opvatting van doorzetten. Tot iemand er bijna letterlijk bij neervalt. Dan pas realiseert hij zich dat het misschien niet slim is om alles alléén te willen oplossen.

Mijn motto in dit verband: Je hoeft niet ziek te zijn om ‘beter’ te worden.

Luister dus op tijd naar je innerlijk kompas: is de tijd nu rijp? Geef je dan op voor de eerstkomende preventieve relatietraining of individuele sessies. Het werkt preventief, maar ook als je al behoorlijk in de knoop zit. Ik zie je graag tegemoet. 

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bijzonder, Dordrecht, Maatschappelijk Werk, Mensen, Moon Consultancy, psychosociale hulpverlening, Relatie, Relatie therapie, Therapie, training, Werk en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s