Een parel in de ochtend!

Over passie, werk en je leven in een kopje koffie.
Mijn eerste herinnering aan een vers kopje koffie gaat al behoorlijk wat jaren terug. Dat gebeurde toen wij nog in een prachtig pand woonden op de Wolwevershaven in Dordrecht.
In de betegelde keuken met granito aanrecht en een gasfornuis uit de jaren 30, pruttelde elke ochtend een ‘Bialetti Moka Expre’. Eerst dronken alleen mijn ouders hieruit maar rond mijn pubertijd leerde ik ook hoe je hiermee de ochtend kunt beginnen. Toen wist ik nog niet dat dit apparaatje, wat je op het gasfornuis zet, de rest van mijn leven mee zou reizen als een welkome compagnon in de ochtenden, die nog gingen komen.
Mijn eerste kopje koffie was met gekookte melk en een beetje koffie uit deze Bialetti. Een Latte Macchiato, zoals dat nu heet. Een iet wat onwennige belevenis die snel veranderde toen ik ging werken in café de ‘De Bombardon”. Later café Merz, in Dordrecht. In die tijd kwam daar een geweldige espresso machine en al snel werd dit toch wel een van mijn favoriete warme dranken, een cappuccino. Dit moet zo rond 1980 zijn geweest. Het enige nadeel was, de machine had veel aandacht nodig, vooral als het om schoonmaken ging.

Maar terug naar de Bialetti, Dit karakteristieke acht kantige potje bleef een vriend(in) in de ochtend.
In m’n studietijd een noodzakelijk ochtend ritueel om zo toch enigszins wakker in de college’s te verschijnen. Of aan boord, toen ik werkte als matroos op een traditioneel zeilend vrachtschip, waar de lading uit meevarende gasten bestond.
Bij het opbouwen van de ‘Boulevard of Broken Dreams’, wat we nu kennen als “De Parade”. Het rondreizende theater festival in de zomermaanden

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Dordrecht, Ondernemen, Publicatie, Werk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s