Relatietherapie Dordrecht

Moon Consultancy, Mirjam Veltman

Moon Consultancy, Mirjam Veltman

Als liefde steeds zwaarder wordt…
Als het in je relatie niet goed gaat, dan raakt je energie op. Niets gaat goed, en je voelt je vooral moe. Je sleurt jezelf door de dag heen. Je gaat dingen vermijden: moeilijke onderwerpen, elkaar en je eigen gevoelens. In stilte stellen jullie elkaar waarschijnlijk dezelfde vraag: “hoe heeft het zo ver kunnen komen?”

Maar jullie zijn nog bij elkaar…
Misschien zijn jullie nog bij elkaar omdat je je kunt herinneren hoe het was, wat jullie  plannen ooit waren. Hoe jullie liefde in het begin was, en hoe jullie het liefst wilden leven. Of jullie zijn nog uit gewoonte bij elkaar, of voor de kinderen of omdat de financiele lasten een obstakel vormen. Je weet dat het het waard is om stappen te gaan zetten, alleen, niet zoals het nu gaat. Maar elke keer als jullie er samen over praten, loopt het uit op ruzie. Dezelfde verwijten gaan over en weer. Een vast patroon wat maar niet doorbroken schijnt te kunnen worden.

Niet alleen…
Doe het niet alleen. Jullie zijn in patronen beland die als een negatieve cirkel herhaald lijken te worden. Het gesprek dat jullie, in woorden en daden voeren, is al zo vaak herhaald (“daar gáán we weer”) dat de uitkomst eigenlijk al bekend is. Met relatietherapie bij Moon Consultancy in Dordrecht help ik jullie die patronen te doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen; om elkaar weer echt te kunnen zien.

Trouwens, ook als het goed gaat!
Veel mensen denken dat je alleen naar een relatietherapeut gaat als ‘hij op de bank slaapt’. Maar niets is minder waar. Ook als alles goed gaat verdient jullie relatie aandacht. Niet om te voorkomen, maar om nóg dichter bij elkaar te komen. Om elkaar nóg beter te begrijpen en samen nóg vrijer te zijn met zijn met elkaar.

Schrik niet
Je denkt dat je elkaar door en door kent, dat je alles van elkaar weet. Maar dat is zeker niet zo: in reguliere therapie kunnen mensen erg geconfronteerd worden met wie ze zijn, in relatietherapie geldt dat dubbel. Het kan ook zijn dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die zwaar op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn. Of dat patronen al generatie’s lang voortduren.  Samen kunnen we dat inzichtelijk maken. Zodat je er samen achter komt dat het tijd is voor nieuwe, wél werkende patronen.

Relatietherapie is wat dat betreft echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen. Een nieuwe manier van communiceren, met elkaar omgaan. Met alle respect voor elkaars persoonlijkheid  én respect voor elkaar verschillen…

Uit elkaar gaan kan
Soms kom je er samen niet meer uit. Dan ga je uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, juridische, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie zijn voor de rest van jullie leven ooit samen geweest, misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Wil je weten of relatietherapie bij Moon Consutancy in Dordrecht iets voor jullie kan betekenen? Neem dan contact op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Mirjam Veltman: 06-51515962

mail: info@moonconsultancy.nl

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in Cognitieve gedrags therapie, Dordrecht, EFT, Emotionally Focused Therapy, Moon Consultancy, Relatie therapie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s