Relatietherapie Dordrecht

Relatietherapie Dordrecht

Relatietherapie Dordrecht

Niet zomaar een dipje
Elke relatie heeft zijn ups en downs. Maar soms is het anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje. Of, zoals ik het vaak noem: de een spreekt Chinees en de ander Japans…

Naar een relatietherapeut in Dordrecht?
Voor veel stellen is het een ongemakkelijk en raar idee: praten met een wildvreemde, een relatietherapeut. Je vraagt je af wat zo’n therapeut kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En tja, het is wel heel intiem allemaal wat jullie te bespreken hebben. Zittend op de bank van een ‘vreemde’.

Relatietherapie Dordrecht = echte hulp
Toch is relatietherapie het beste wat je kunt doen bij een vastlopende relatie (en trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan een relatietherapeut je heel veel verrijking bieden). In de eerste plaats omdat er iemand bijkomt die jullie opnieuw in gesprek kan brengen. Anders dan vrienden en familie is de therapeut in staat jullie allebei te laten spreken maar belangrijker nog: te laten luisteren. Daarbij herkent de relatietherapeut patronen in jullie manier van communiceren en kan jullie handvatten geven  hoe daar uit te breken.

Jullie moeten wel willen
Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie zelf het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei. Nu kan het dat gaandeweg de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. De therapeut kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht
Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie in Rotterdam echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in artikel, Dordrecht, EFT, Emotionally Focused Therapy, intensieve relatietherapie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s