Emotie’s…

Emotie's: therapie in Dordrecht

Emotie’s: therapie in Dordrecht

Emotie’s, hoe werkt het, wat is het eigenlijk?

In mijn werk als therapeut in Dordrecht, is het een onderwerp wat áltijd aan de orde komt. Beter: de hoofdrol speelt bij alle cliënten die in mijn praktijk komen. Het maakt niet uit met welke hulpvraag mensen aankloppen, emotie’s spelen de hoofdrol. Van verwarring, wanhoop, diepe angsten, teleurstelling, tot en met blijdschap, euforie, en geluk.

De zogenaamde negatieve emotie’s zijn er meestal eerst. Hoe hier mee om te gaan, welke plek wil je ze geven (een rol laten spelen in je leven). Geef je de regie aan een ander over hoe jij je wilt voelen? Of ga je zelf bepalen wat je wilt voelen, denken en doen?

Het kost oefening, zweet, tranen en vaak een hele hoop energie om inzicht te krijgen in je eigen functioneren als het aankomt op het managen van emotie’s. Het herkennen van je patronen, beslissen of deze patronen jou helpen en verder brengen in je leven.

Is er eenmaal helderheid, dan is is ook mogelijk om je eigen grenzen te onderzoeken, vast te stellen en deze te uiten. Voor jezelf en naar die belangrijke personen om jou heen die daarbij een grote rol kunnen spelen. Om veiligheid te zoeken en te vinden. Zodat je kan (laten) zien wie je bent: een compleet mens met emotie’s.

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in Dordrecht, EFT, Hechting, Moon Consultancy en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s