Mijn mama is moe…

Floor Cartens: Mijn mama is moe

Floor Cartens: Mijn mama is moe

Onbegrip ervaren is misschien wel het vervelendste waar je mee te maken krijgt wanneer je chronisch ziek bent.
Je constant moeten verdedigen tegenover de buitenwereld, je familie, je werkgever, je kinderen en jezelf. Want hoe kan het dat je de ene dag wel de was op kunt hangen en de volgende dag niet? Of dat je niet kunt werken, maar wel met vrienden in de kroeg een voetbalwedstrijd kunt kijken?

Wat je wel en niet kunt, kan per uur wisselen. Kun je het eigenlijk zelf wel snappen? Hoe leg je het aan anderen uit?

Met ipkia strijd ik ervoor om al het onbegrip voor mensen met een (onzichtbare) chronische aandoening de wereld uit te helpen, zodat ook voor deze groep mensen de levensvreugde toe kan nemen. 1 van de middelen om hieraan te werken is “Mijn mama is moe” een kinderboek waarin ik de impact op een gezin met een zieke ouder beschrijf. Wat betekent het dat mama de kinderen niet naar school kan brengen, voor zowel mama als de kinderen? Hoe hard is de wereld waar we in leven?

In Nederland heeft bijna een derde van de bevolking één of meer chronische ziekten. Grote kans dat jij iemand kent die elke dag opnieuw een strijd moet leveren om de dag goed door te komen en zo goed of kwaad als het gaat aan de verwachting van zichzelf en anderen te voldoen. Misschien ben jij het zelf wel.

Met “Mijn mama is moe” wil ik kinderen bewust laten worden wat het is om ziek te zijn en om met ‘patiënt’ samen te leven. Wanneer kinderen dit boek lezen, alleen of met de ouders, zullen zij zich steeds meer verbondenvoelen met hun zieke ouder, of met de ouder van hun vriendje of vriendinnetje en daardoor ook met het vriendje of vriendinnetje zelf. Het stigma op chronisch zieken zal beetje bij beetje verdwijnen, minder mensen zullen zich eenzaam voelen en de kinderen zullen sociaal sterker worden.

Over de auteur

Floor Cartens is geboren in Roosendaal in november 1985. Als klein meisje had Floor regelmatig “beentje pijn” en ging makkelijk door haar enkels. Wanneer haar moeder naar de dokter ging voor deze klachten werd haar verteld om vooral over haar mollige peuterbeentjes te wrijven en dan zou het vanzelf over gaan. Twintig jaar, vele ontstekingen en klachten verder kreeg Floor in 2010 een ontsteking in haar heup en was zij het beu. Ze wilde weten wat er met haar lijf aan de hand was. De reumatoloog zei dat het “alleen maar het hypermobiliteitssyndroom”. Oké, alleen maar HMS. Daar werd Floor mee naar huis gestuurd.
Nu 5 jaar, veel veranderingen en veel confrontaties later vindt Floor dat er iets gedaan moet worden aan het onbegrip dat er nog steeds is voor mensen met een onzichtbare aandoening.
Floor wil zich met ipkia inzetten om het onbegrip voor mensen met een onzichtbare aandoening de wereld uit te helpen, zodat voor hen de levensvreugde toe zal nemen en ook zij kunnen genieten van het leven.

Help Mijn mama is moe te realiseren!

Faceboek: Mijn mama is moe

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, artikel, boek, lichaam en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s