Depressie in relatie tot voeding

Helemaal mee eens!
“Er bestaat niet één pilletje dat al je problemen oplost. Benader je klacht op mentaal gebied EN vanuit voeding. Je lichaam en je geest hebben een zelfhelend vermogen.”

Natuurpraktijk AURORA

Depressie en stemmingsstoornissen, wel eens aan uw voeding gedacht?

vers voedselDepressies hebben een verwoestend effect op de kwaliteit van leven en op de maatschappij. Het zijn de gezondheidsproblemen van deze tijd. Wanneer je een arts bezoekt, krijg je vaak als oplossing één van de populaire antidepressiva voorgeschreven. Er zijn weinig artsen die kennis hebben van de voedingstekorten die, naast psychische oorzaken, een oorzaak kunnen zijn van een depressie.

In de huidige gezondheidszorg wordt er niet zoveel naar voedingspatronen gekeken. Er wordt hooguit gezegd dat “je gezond moet eten”. Patiënten hebben vaak nauwelijks een idee waarom ze zich zo vreselijk voelen, ze verwachten dat hun arts het oplost. Daar komt bij dat antidepressiva vaak ernstige of vervelende bijwerkingen bijwerkingen hebben.

Als je lijdt aan een depressie of stemmingsstoornis kan er een tekort aan voedingsstoffen zijn ontstaan. Onderzoekers hebben ontdekt dat veel mensen die lijden aan depressie en stemmingsstoornissen niet slechts één voedingsstof…

View original post 885 woorden meer

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in Moon Consultancy. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s