Werk & Verzuim

Ik kan

Komt u door scheiding niet meer toe aan werken?
Een echtscheiding brengt heel wat teweeg in het leven van volwassenen en hun kinderen. Naast alle emoties moeten er keuzes gemaakt worden over o.a. het verdelen van de zorg voor de kinderen, zoeken naar nieuwe woonruimte, het huis misschien verkopen en een financiële afwikkeling regelen. Ook een nieuw leven opbouwen vergt de nodige inspanningen. Kortom een scheiding zet het leven volledig op zijn kop.  Zekerheden vallen weg, schuldgevoelens steken de kop op, financiële problemen dreigen en emoties spelen op.

In Nederland stranden één op de 3 huwelijken en één op de twee samenwonenden gaan uit elkaar. Op grond van deze cijfers heeft iedere organisatie  medewerkers rondlopen die of middenin een scheiding zitten of al gescheiden zijn.
Uit onderzoek van TNO komt naar voren dat in  de periode voor de scheiding er een stijging is van het ziekteverzuim en binnen het eerste jaar van de scheiding is dit opgelopen naar 8,5 tot 9%. Het ziekteverzuim is hiermee 4% hoger dan bij mensen die samenwonen of gehuwd zijn. Ook recent Engels onderzoek laat vergelijkbare cijfers zien.

Ziekteverzuim preventie bij scheiden via werkgever
De kosten van uw verzuim zijn voor uw werkgever hoog. De toename van 4% verzuim bij scheidende medewerkers  is voor werkgevers aanleiding om aan hun medewerkers die scheiden of gescheiden zijn een ‘verzuim preventie coaching’ aan te bieden. Een goede begeleiding van medewerkers in deze onzekere periode kan de organisatie veel geld besparen.

Valt u ook telkens uit? Verzuimt u ook op het werk?
Met een coachingstraject vanuit Moon Consultancy begeleiden wij medewerkers om de regie te gaan pakken in hun eigen leven en weer een optimale bijdrage te leveren op het werk.

Voor informatie en aanmelden: info@moonconsultancy.nl

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in balans, burnout, coach, echtscheiding, Gezin, Moon Consultancy, stress, training, Werk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s