Online relatietherapie

16113253_1593422914007096_4965549818927416410_o

Belangrijke mededeling m.b.t. het coronavirus

Gezien het beleid van de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maak ik naast behandelingen in de praktijk, ook gebruik van  behandelingen via digitale consulten of telefonisch.

Had je al een afspraak staan, dan benader ik je om hierover even te overleggen. Op deze wijze wil ik mijn zorg voor jou / jullie graag voortzetten.

Nieuwe aanmeldingen neem ik nog steeds in behandeling.

 • Heb je behoefte aan een “Spoed-APK-tje”? Volgens afspraak 3 of 6 maal een kort digitaal consult van een half uur. Neem contact op via de mail: info@moonconsultancy.  Geen wachtlijst, speciale tarieven.
 • Klik hier voor meer informatie

Ik wens je veel sterkte in de komende periode!

Om in goed contact te blijven met jezelf en je partner, is het van essentieel belang om goed te blijven communiceren. Maar dit kan een uitdaging worden wanneer je te maken krijgt met conflicten binnen je relatie of wanneer je het gevoel hebt dat jij en je partner uit elkaar aan het groeien zijn. Een breuk of een scheiding kan dan als een laatste optie gaan voelen. Onze online relatietherapie kan je in al deze gevallen helpen door middel van online relatietherapie. Tijdens deze sessies gaat de relatietherapeut samen met jou/jullie op zoek naar de achterliggende oorzaken van de huidige situatie. Het is veelal geweldig inzichtgevend voor mensen om op deze wijze met een objectief, en professioneel, derde persoon te praten. De sessies van de online relatietherapie vinden plaats in jouw eigen vertrouwde omgeving, zodat je op je gemak kunt praten.

De focus van online relatietherapie

De nadruk ligt op ‘de wijze waarop’ om met elkaar in gesprek te gaan. Problemen ontstaan door een niet-effectieve manier van communiceren. Gesprekken lopen vast of eindigen met een onbevredigend gevoel. Tijdens de online relatietherapie krijgt dit in de beginfase vaak veel aandacht. Het programma beoogt jullie effectiever met elkaar te leren communiceren op een manier die past bij een liefdesrelatie. Communicatie in een zakelijk context is anders en hierin niet persoonlijk genoeg. Het programma bevat video’s, uitleg en oefeningen die je samen thuis op de bank kunt doen; gewoon vanuit je eigen, veilige omgeving.

  • Communicatie: Conflicten worden niet uitgesproken of je hebt het gevoel dat sommige onderwerpen niet bespreekbaar zijn. Hierdoor kan jij je onveilig voelen binnen je eigen relatie.
  • Depressie: Jij of je partner kampt met een depressie, waardoor de relatie onder spanning komt te staan.
  • Levenswijze: Door de jaren heen hebben jullie allebei een verschillende levenswijze gekregen, waardoor je het gevoel kan hebben langs elkaar te leven.
  • Seksualiteit: De intimiteit in jullie relatie ontbreekt en je vindt het moeilijk om je behoeftes duidelijk te maken.

Tijdens de online relatietherapie zal de relatietherapeut jullie hindernissen stap-voor-stap bespreken om zo weer meer grip te krijgen op de situatie. Daarna krijg je concrete tips om de situatie te verbeteren, vanuit de aanpak die bij jou/jullie het beste past. 

Opbouw van online therapie voor jullie relatie

Het programma van online relatietherapie is opgebouwd om jouw relatie weer sterk te maken en nieuwe inzichten te bieden. De opbouw van het online programma is als volgt:

 • Het programma start door het in kaart brengen van jullie relatie en de overeenkomsten en verschillen in eigenschappen en effect hiervan op jullie wisselwerking.
 • Het potentieel wordt inzichtelijk gemaakt en vertaald naar leerdoelen. Met deze leerdoelen kunnen jullie aan de slag tijdens de online relatietherapie.
 • Vervolgens leer je om met je partner effectiever te communiceren en wordt er uitleg gegeven over verschillende interactiepatronen. Er wordt aandacht besteed aan zowel negatieve als positieve emoties en het uiten hiervan.
 • Daarnaast gaan we dieper in op het tonen van kwetsbaarheid en de wensen en verwachtingen binnen een relatie. De zin van (gezond) ruzie maken en van samen leuke dingen doen wordt besproken en is er aandacht voor intimiteit en seksualiteit.
 • In de afsluiting worden de doelen geëvalueerd en wordt gekeken naar de punten waarin jullie je nog in kunnen ontwikkelen.

Hoe persoonlijker, hoe meer je elkaar raakt. Hoe meer je elkaar raakt, hoe meer je je verbindt met elkaar.

De werkwijze en EFT relatietherapie resultaten:

Tijdens de eerste sessie merk je gauw dat het al meer is dan een intakegesprek. Ik neem je aan de hand mee door het proces en licht de fases die je samen de komende sessies zult doorlopen toe.

Daarnaast is er natuurlijk ruimte om elkaar beter te leren kennen, zodat in de eerste sessie duidelijk is of er een klik is. Vanuit deze eerste sessie wordt verder gebouwd aan jullie relatie en zal jullie situatie eens vanuit een nieuwe benadering onder loep worden genomen en openlijk worden besproken.

De resultaten van EFT relatietherapie zullen tijdens iedere sessie besproken worden. Vaak boek je resultaat zonder dit zelf te beseffen. Relatietherapeut Mirjam Veltman  laat je inzien dat je wel degelijk vooruitgang boekt.

Tijdens de EFT-relatietherapie doorlopen we 3 fases:

 • De eerste fase is de de-escalatiefase. Tijdens deze fase worden de negatieve patronen in kaart gebracht die de relatieproblemen in stand houden en we proberen escalaties te voorkomen.
 • De tweede fase is de verbindingsfase. We werken samen aan het doorbreken van de negatieve patronen en verandering van gedrag. Hierdoor ontstaat er ruimte om opnieuw een emotionele verbinding aan te gaan, die veiligheid geeft en de relatie ten goede verandert.
 • De derde fase is de bestendigingsfase. In deze fase worden oplossingen voor oude problemen gevonden, zodat de relatietherapie blijvend effect heeft op de kwaliteit van de relatie. Het lukt steeds beter om niet in oude valkuilen terecht te komen.

EFT relatietherapie in Dordrecht bij Moon Consultancy:

Met EFT relatietherapie bij Moon Consultancy kun jij weer de rust in je relatie terug vinden. Klinkt dat heerlijk? Om weer rust en eenheid in je relatie te ervaren in plaats van met name irritaties en wrijving te voelen? Als je in een relatie vooral negatieve gevoelens ervaart, terwijl je diep vanbinnen de relatie heel graag wilt herstellen.

Je moet een relatie zien als een continue verhouding tot een ander. Als dit de verkeerde kant op lijkt te zijn gegaan en de verhouding tot elkaar uit balans is geraakt, kan de juiste begeleiding van een goede relatietherapeut jullie weer op de goede koers verder laten varen. Dit kan bijvoorbeeld via EFT relatietherapie.

Het beter communiceren met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar een symptoom.

EFT therapie methode

Waarom is Emotionally Focused Couple Therapy zo succesvol? Bij veel relatietherapieën gaat het vooral om het opstellen van (communicatie)regels en onderhandelingsvaardigheden. Het beter communiceren met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar een symptoom. Bij EFT staat het herstel van vertrouwen, veiligheid en intimiteit centraal. Ieder mens heeft de behoefte aan een veilige verbinding, zeker met je partner.

EFT is uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. Wetenschappelijk onderzoek naar EFT heeft in algemene zin het volgende aangetoond:

 • EFT werkt beter dan andere vormen van relatietherapie;
 • EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie;
 • EFT-relatietherapie is succesvol bij partners uit alle lagen van de bevolking;
 • De resultaten laten zien dat er na EFT-therapie heel weinig terugval is.

Laat de liefde groeien met online relatietherapie

Relatietherapie via internet kan ook een goede toevoeging zijn wanneer er geen problemen spelen, maar je wel graag wilt investeren in je relatie en jezelf. Ik help je in dit geval om oude/disfunctionele patronen bloot te leggen. Bijvoorbeeld waarom je op een bepaalde manier reageert tijdens een ruzie, of momenten wanneer je ‘getriggerd’ wordt door problemen uit je jeugd. Ook kan het voor komen dat je behoefte hebt aan online preventieve relatietherapie om bovenstaande problemen voor te zijn. Samen leggen we dan door middel van relatietherapie via internet de communicatie, de omgang met elkaar en andere belangrijke patronen bloot.

Online relatietherapie in je vertrouwde omgeving

Welke obstakels je ook tegenkomt binnen je relatie, bij Moon Consultancy is het mogelijk om hierover te praten in de vorm van online relatietherapie. Je bepaalt helemaal zelf hoe de online relatietherapie plaatsvindt. De meeste mensen kiezen er voor om de gesprekken als stel tezamen te doen. Het kan ook prettig zijn hiernaast individuele gesprekken te hebben met dezelfde online therapeut. In sommige gevallen start één van de partners met de online relatietherapie, omdat bijvoorbeeld de andere partner (nog) niet overtuigd is van het nut ervan. Dit is allemaal mogelijk. Jij bepaalt wat het beste bij jou/jullie past. 

Het grote voordeel van relatietherapie via internet is dat de sessies zich niet beperken tot in Nederland. Ik heb ruime ervaring met het aanbieden van online therapie. Expats, ambassade personeel, geëmigreerde Nederlanders in verre oorden…. Ook voor iedereen die eerst face to face in de praktijk van Moon Consultancy sessie heeft gehad en door werk- of privé omstandigheden niet in staat waren naar de praktijk te komen, hebben ervaren dat voortzetting en continuïteit gewaarborgd kon worden door de online therapie. 

Hierdoor is het geen enkel probleem om aan te sluiten bij jouw tijdzone. Doe dus ook gerust een beroep op mij wanneer je veel in het buitenland bent voor je werk, maar daarnaast wel behoefte hebt om de problematiek in je relatie te bespreken. 

Ook wanneer je wel woonachtig bent in Nederland, kan je bij ons terecht voor online relatietherapie. Bijvoorbeeld wanneer je erg gehecht bent aan je privacy en daarom liever niet een afspraak wilt maken voor een sessie in een reguliere praktijk, slecht ter been bent of gewoon kiest voor het gemak van online relatietherapie vanuit je vertrouwde omgeving. Start nu met online therapie bij Moon Consultancy en neem contact op!

Voor wie is de online relatietherapie?

De online therapie is er ook voor stellen die de stap naar relatietherapeut nog net te groot vinden. Door middel van het online-programma kun je zelf aan de slag gaan. Ook is het programma goed voor stellen met lichte relatieproblemen op het communicatieve vlak. Stellen die aanvullend hulp nodig hebben kunnen vaak versneld een relatietherapie traject volgen. Je kunt het programma alleen volgen of samen met je partner.

Relatietherapie is niet alleen investeren in je relatie; het is ook zelfhulp. Daarom is het mogelijk om dit programma ook alleen te volgen, om meer inzichten te krijgen in jezelf.

Start vandaag met online relatietherapie!

Ben jij op zoek naar een manier waarop je je relatie kunt verbeteren vanuit je eigen huis? Wil je snel in beeld hebben wat er speelt en spreken met een gespecialiseerde relatietherapeut? Start dan met de online relatietherapie. Goed voor jullie relatie en goed voor jezelf.

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in aanmelding moon consultancy, APK voor je Relatie, EFT, Emotionally Focused Therapy, Hechting, intensieve relatietherapie, Moon Consultancy, online relatietherapie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s