Cliënten vertellen over Mirjam Veltman als therapeut

Top 10 relatieproblemen, Moon Consultancy

Wij hadden even een aantal sessies nodig om weer de connectie met elkaar te vinden. Want als je in Coronatijd constant zo dicht op elkaar zit kan er emotioneel veel afstand gecreëerd worden. Mirjam legde al snel het probleem bloot en gaf tips waar we direct mee aan de slag konden. De gesprekken hebben wij als prettig en niet geforceerd ervaren. Erg fijn!
X & Y
————————————————————————————————————————————————————————————
Dankje wel! Ik voel me goed. Die paar gesprekken hebben we gewoon weer even op mijn eigen plek geduwd en merk dat de dwang dingetjes er altijd wel zijn, maar zelfs die zijn nu iets meer naar de achtergrond. Ik ben je echt dankbaar!! Een paar gesprekjes en me eigenlijk een stuk relaxter voelen! Super😁👏 vriendelijke groet A
———————————————————————————————————————————————————————————–
Ik voel me heel speciaal ! 💕
Het is wellicht niet de meest optimale oplossing voor een therapeut.
Maar uit een toxic relatie stappen en gelukkig worden met een ander
is iets wat me heel veel ellende had kunnen besparen als ik het eerder had aangedurfd.
Wel heb je me door een ellendige tijd heen gesleept en daar ben ik je enorm dankbaar voor. Ik hoop dat meerdere mensen zo weer op hun plekje terecht komen, net als ik.
En zichzelf weer terugvinden.
Lieve groet. S.

—————————————————————————————————————————————–

Terugblik op onze gesprekken met Mirjam Veltman, relatietherapeute.

Najaar 2019

Gedurende een half jaar hebben mijn partner en ik coachingsgesprekken gevoerd met Mirjam om onze relatie te verbeteren. Na 45 jaar was er sprake van triggers en vastlopers die, naast de vele mooie momenten die we beleefden, zorgden voor irritatie en spanning. Hoog tijd voor een APK van onze relatie.

Via internet vonden we de site van Mirjam en bij de intake hadden we een goede klik. Er was ruimte, rust en inleving en de vragen van Mirjam waren ter zake. Er volgde een individuele ronde en daarna nog drie gesprekken waarin we op steeds wisselende manieren spraken over onze behoeften en verlangens, naar veiligheid,aandacht, verbondenheid en vertrouwen. Mirjam was niet gauw tevreden. Steeds was er hoor en wederhoor, waardoor we wel moesten luisteren en ons gevoel laten spreken. We hebben veel geoefend en afspraken gemaakt; wekelijks gaan we om beurten elkaar verrassen.

Ieder op zijn eigen manier,met zijn eigen mogelijkheden.

Wij willen investeren in elkaar, als gelijkwaardige partners, waarbij wij meer en meer kwetsbaar durven te zijn en elkaar ook vragen; wat ik nu van je nodig heb is…..

Altijd in verbinding met elkaar, dat stralen wij beiden uit…….

Daardoor kunnen we nu na afloop zeggen dat we elkaar weer hebben teruggevonden met de sprankels van verliefdheid waarom het ooit begon.

Dank Mirjam voor deze aanpak die zo positief uitpakt.

Zo,n hulpverlener zou je iedereen toewensen!

Anna en Philip

—————————————————————————————————————————————–

“…Ik wil je enorm bedanken voor alle steun die jij mij hebt geboden. Ik heb jouw steun ervaren als die van een warm figuur. Wat ik toch goed kon gebruiken in het afgelopen jaar. Je hebt mij inzicht gegeven in het ‘wat wil ik’. Dat ik meer voor mijzelf mag kiezen. Dat ik er mag zijn, dat ik besta! Samen met jou is er een zekere basis gelegd voor het proces wat ik nu verder aan wil gaan. Jij hebt mij geleerd om me niet zo schuldig te voelen om bepaalde dingen 😊
Ik onthoud jouw adres en zal Moon Consultancy zeker tippen, als iemand uit mijn omgeving ooit hulp kan gebruiken. En ik hoop dat de deur op een kier blijft, want wie weet kan ik zèlf jouw hulp nog gebruiken in de toekomst. Zeg nooit nooit….”
31-05-2017

—————————–


Ynte en Corrina zijn in een relatiecrisis gekomen door externe omstandigheden in 2016, wij zijn dan 63 en 67 jaar oud en 28 jaar bij elkaar.

Wij zijn heel erg blij dat wij haar toen gevonden hebben als relatietherapeut, daar hebben we echt geluk bij gehad. Bij onze relatiecrisis stond ze meteen voor ons klaar en heeft toen een escalatie voorkomen.

De methode die zij toepaste bij onze relatiecrisis was op ons lijf geschreven. Wat opviel was dat wij gelijkwaardig behandeld werden en we voelden ons heel veilig. Geen verwijten, alles opbouwend, leerzaam en verhelderend en bovenal werd de situatie heel inzichtelijk gemaakt, met heel veel rust, veiligheid, respect en liefde. We zijn uit de crisis gekomen maar weten dat we altijd bij haar terecht kunnen als dat nodig zou zijn.

Nogmaals, ze heeft met ons onze relatie gered.

Dank je wel Mirjam namens Corrina en Ynte.

————————–

Moon consultancy en daarbij Mirjam was en is ons lichtpuntje in donkere dagen.
Zowel in mijn relatie met mijn echtgenoot als de hulp die Mirjam biedt aan mijn dochter ervaren wij als zeer prettig.
Mirjam weet waar ze het over heeft. meestal kan je op korte termijn terecht. Wat ik als zeer prettig ervaar.
Per slot van rekening ervaar je een probleem waarvan je eigenlijk wil dat er snel iemand naar je luistert.
Mirjam is integer, luistert actief, helpt je gedachten op orde brengen, houdt een spiegel voor en laat je in je eigen waarden en heeft vooral geen oordeel.
Ze is duidelijk in haar aanpak en uitleg.
Kortom waren er maar meer mensen zoals Mirjam.
No nonsens. Ons lichtje in sombere dagen waar we weer in gesprek kunnen over de toekomst en groei met ons gezin.
Waren er maar meer mensen die hun relatie of gezin eens kritisch zouden bekijken.
Van Mirjam is veel te leren!!!!
Dank je wel daarvoor. Een kanjer!!

————————
Hoewel we zielsveel van elkaar houden liep het allemaal niet zo soepel in de relatie. Veel ruzie en onbegrip waar we zelf maar niet uit kwamen hoeveel we ook probeerden te praten. We stonden op het punt om de relatie te verbreken!
Aangezien we dat beiden toch niet wilden hebben we Mirjam ingeschakeld. Het eerste bezoek moesten we een flinke drempel over, maar na het kennismakenen en het doen van ons verhaal ging ze al snel doelgericht aan de slag.
Er volgden voor beiden een individuele sessie en daarna nog enkele gezamenlijke sessies.
Ze liet ons loslaten, oude patronen verbreken en opnieuw verbinden.
Al snel was er weer rust in onze relatie en ruimte voor liefde.
Nicole.
————————————————————————————-
Na een lange strijd met stress als gevolg van angst uit mijn jeugd en relatieproblemen uit huidige leven ben ik terecht gekomen bij Mirjam. Ze heeft me veel inzichten gegeven om uiteindelijk mezelf terug te vinden.
Mirjam straalde betrouwbaarheid en rust uit en dat gaf me een veilig gevoel.
Nadat ik in een diep dal gezeten heb realiseerde ik me dat alleen ik de persoon was om daar weer uit te klimmen .
Ik begon brieven te schrijven aan personen uit mijn verleden. Ik heb mijn gevoel op papier gezet en hen stuk voor stuk allemaal vergeven voor wat er gebeurd is. Daarna heb ik alles verbrand in de kachel.
Dit voelt voor mij goed omdat dit onderwerp al die jaren stilgestaan heeft .  Het is voor mijn gevoel uit de doofpot gekomen.
Om nu verder te gaan heb ik symbolisch een dikke gele streep achter me getrokken. Als ik wandel duwt die streep me vooruit naar het positieve en als ik in het verleden wil kijken, kijk ik alleen naar de positieve en praktische dingen.
Dit helpt mij enorm.
Bedankt Mirjam voor je goede inzet om mij te helpen.
————————————————————————————-
Nogmaals heel erg bedankt voor de hulp, zodat ik tot mijzelf kon komen en het veilige gevoel dat je mij gaf.  Door jou kon ik mijn kracht terug vinden en de moed verzamelen om voor mijzelf en de kinderen te kiezen.
Anoniem.
————————————————————————————–
Ik heb Mirjam leren kennen in de zomer van 2011.
Mijn vrouw had in het verleden gesprekken met haar gevoerd omdat zij niet lekker in haar vel zat. Bij mij was het op dat moment niet anders.
Ik kwam na 18 maanden klinische behandeling voor persoonlijkheidsproblematiek weer in het ‘gewone’ leven terecht en een goed natraject is dan van groot belang. Nadat ik mij eerst had aangemeld bij PsyQ en de introductieperiode had doorlopen kon ik eindelijk aan het natraject beginnen, maar ik werd daar als een nummer behandeld. Na 1 week ben ik daar gestopt. Er werd totaal niet geluisterd naar mijn wensen en doelen. Ik moest maar mee slenteren in de grote machine. Gelukkig had Mirjam dezelfde week nog plaats voor mij. Vanaf het eerste moment dat ik bij haar op de bank plaatsnam voelde ik mij begrepen. Zij heeft naar mij geluisterd en mij centraal gesteld en niet een standaard behandelmethode toegepast! Daardoor kon ik in een voor mij passend tempo aan mijn problemen werken. Daarbij weet zij de problemen op een praktische manier aan te pakken zodat er snel blijvende resultaten zijn. Mirjam, bedankt! Je bent geweldig!Anoniem
———————————————–
Een aantal jaar geleden kwam ik binnen in de praktijk bij Mirjam. Voorheen had ik al veel hulp gezocht bij reguliere GGZ, maar zonder resultaat.
In het eerste gesprek verkreeg ik door Mirjam’s fijnzinnige vraagstelling al inzicht in mijn persoonlijkheid en problematiek. Dit was ook wanneer ik voor het eerst een autentieke vorm van begrip ervaarde. Het klikte.
Na een aantal gesprekken had ik weer lucht en hielp ze mij een zeer moeilijk besluit te nemen, waar ik haar tot de dag van vandaag dankbaar voor ben.
Karin Venema
———————————————–
Mirjam is voor mij een warme, geduldige en vooral positieve persoon, waarbij je je snel op je gemak voelt.
Hierdoor creëert ze de mogelijkheid  waarin je je veilig voelt en haar al snel de gevoelige, emotionele kant van jezelf toe vertrouwt.
Mirjam laat je, door goed te luisteren, zelf de punten benoemen waarmee je aan de slag gaat.
Door visualisering op een flap-over krijg je een soort houvast mee naar huis na afloop van iedere sessie.
Ze opent jou de ogen voor aangeleerde patronen waar je je helemaal niet van bewust bent.
Door deze te benoemen en er met hulp van haar aan te werken weet ze je weer op het rechte pad te brengen, bergen en dalen te overwinnen en je bewust te worden van wie je bent en wat je kunt.
Zonder haar hulp was me dit niet gelukt.
Daarbij wil ik aantekenen dat we door mijn vertrek naar het buitenland de sessies via Skype hebben vervolgd en tot een goed einde hebben kunnen brengen.
Het is daarbij een must dat het moet klikken tussen therapeute en cliënt.
Ik heb  me ieder keer heel vertrouwd bij haar gevoeld (nooit aangevallen).
Mirjam nogmaals dank.
Anoniem.
————————
Het is een heftige tijd. Veel emoties en ups en downs.
Ik werk heel hard aan het bewaken van mijn eigen behoeftes en het ‘wat wil ik’. Ik merk echt dat dat me helpt overeind te blijven. Ik hoop dat ik het kan volhouden en verder uitbouwen (want het gaat natuurlijk nog niet altijd goed, maar ben wel op de goede weg).
 
Met  X  en mij gaat het goed vind ik. We zijn in gesprek en hij is heel lief voor me. Toch is dit echt een leerproces dat we beiden moeten bewaken, maar ik vind dat het veel winst oplevert. Ik kan hem, vergeleken met een aantal maanden geleden, zoveel meer waarderen. En zelfs zijn ‘mindere kanten’ vallen mij veel minder op omdat het basisgevoel zo veel beter is. Ik voel me echt meer met hem verbonden, waar ik zo naar op zoek was. Ook hij doet daarvoor zijn best. En dat is ontzettend fijn!
Ik ben echt heel blij dat wij – en ook ik – hulp bij je hebben gezocht. Ik had niet geweten hoe ik me anders staande had moeten houden in deze moeilijke periode. Ik heb nu een aantal handvatten en een relatie die terug is op het juiste spoor. Dat helpt. Dank je wel daarvoor!
 Anoniem
——————-
Mirjam heeft mij, gedurende twee sessies, de impact laten zien die gebeurtenissen uit mijn jeugd nog steeds op mijn denken en handelen hebben. De gebeurtenissen zijn helder in kaart gebracht en hebben een eigen plek gekregen. Nu heb ik de mogelijkheid om vanuit een nieuw perspectief tegen mijn obstakels aan te kijken en ze te laten waar ze horen… in het verleden. Daarnaast heb ik ook gezien welke positieve kracht ze hebben en ik ze anders kan inzetten. Wat doorwerkt in mijn relatie, gezin en ondernemerschap.
Dennis Happe
———————
Mirjam heb ik leren kennen als een toegewijde authentieke therapeute, met zowel de kennis en ervaring als goed functionerend op betrekkingsniveau in contact met mensen.
Marique Snoek
——————–
Mirjam heeft mij uitstekend geholpen in een periode dat ik niet op mijn plek zat in mijn toenmalige baan. Zij is in staat om snel vast te stellen wat iemand (verder) helpt om zelf het antwoord op de eigen vragen te vinden. Ik kan haar professionele en bovenal persoonlijke aanpak van harte aanbevelen aan iedereen die op een kruispunt in zijn/haar leven staat.
Dennis Akkerman
——————-
Mirjam is een kundige hulpverlener die zich uitstekend weet te verplaatsen in het puberbrein van (pleeg)kinderen en blijft daarbij oog houden voor de (pleeg)ouders. Ze doet dat op een prettige en rustige manier waardoor ze veel vertrouwen uitstraalt. Haar praktische manier van werken en kordaatheid zorgen ervoor dat er direct vanaf het begin stappen gemaakt kunnen worden. Wij bevelen Mirjam van harte aan bij zowel jongeren met een serieuze problematiek als voor diegenen die even een hart onder de riem nodig hebben!
Esther Canisius
——————–
Mirjam is van grote waarde geweest voor zorgdeelnemers aan ons ROC. Ze is in staat geweest om in alle gevallen waarin wij deelnemers aan haar toevertrouwden, op een prachtige manier de juiste aandacht te geven die leidde tot een pracht-resultaat. Mirjam is een aanrader.
Evert van Dijk, manager Da Vinci College Drechtsteden
——————–
Mirjam is a psychologic tiger, knowing her way around the human mind.
She knows how to transform your inner problems into handbars, wich give you the opportunity to solve all your troubles and problems.
Never have i heard , she could’nt solve a crisis.
Sammie S.
———————

22 april 2012 | Sandra en Karel

Zeer tevreden met resultaat
Wij konden snel terecht bij Mirjam van Moon Consultancy in Dordrecht. Gelukkig (eindelijk) geen wachtlijst. Mirjam heeft ons inzichten gegeven over hoe wij steeds weer in onze valkuilen stappen en de ruzies maar door bleven gaan. Nu wij weer samen door een deur kunnen, zijn we ook sterker geworden als ouders. Onz hele gezin heeft er baat bij gehad!
———————-
Zeer tevreden met het resultaat: Wij konden snel terecht bij Mirjam van Moon Consultancy in Dordrecht. Gelukkig (eindelijk) geen wachtlijst. Mirjam heeft ons inzichten gegeven over hoe wij steeds weer in onze valkuilen stappen en de ruzies maar door bleven gaan. Nu wij weer samen door een deur kunnen, zijn we ook sterker geworden als ouders, Ons hele gezin heeft er baat bij gehad!
Voordelen: snel terscht kunnen, vergoedingen van onze zorgverzekeraar. Geen 9-5 mentaliteit en we knden tussen de afspraken door bellen en mailen. Ze heeft duidelijk  veel ervaring in dit werk.
—————————————–
Erg goed. Mirjam komt snel tot de kern van het probleem en helpt je in een uur heel erg ver naar voren. Flexibel, warm, kundig, helder, geduldig en betrokken mens. Pluspunten: De snelheid waarmee zij een probleem weet te ontleden en haar praktische aanpak en het feit dat er ook mogelijkheden zijn om vroeg in de avond af te spreken. Fijne werkkamer, ze neemt alle tijd voor je. Ze is ook heel goed in haar communicatie met tieners.
Ingrid.
——————————————
Kwaliteit!
Snel een afspraak mogelijk, goede hulp. Meteen aan de slag zonder wachtlijst of wachtkamers. Na een paar gesprekken kon ik weer aan de slag. Er is goed naar mijn klachten geluisterd.
Maja
——————————————
Ik wil je heel erg bedanken voor je ondersteuning in het gesprek vanmiddag. Er is een MEGA verschil gemaakt!!!
En ik heb ook mezelf overwonnen!!!
Je bent een KEI.
april 2013.
——————————————

3 reacties op Cliënten vertellen over Mirjam Veltman als therapeut

 1. Heidi Westerbeek zegt:

  Op het moment dat ik, de controlefreack, realiseerde geen controle over mezelf te hebben, besefte ik dat ik een derde nodig had. Na een bezoek aan mijn huisarts ging ik googlen naar iemand die mij hierbij verder kon helpen. Mirjam .. Zie mezelf nog zitten weggedoken in haar bank.. Drie of misschien wel vier gesprekken later was mij alles duidelijk. Inmiddels is dit ruim 4 jaar geleden. Bedankt mirjam voor dat duwtje in mijn rug xx Heidi

 2. Tanja zegt:

  Hallo Mirjam..
  Je ben een paar jaar geleden bij mij thuis geweest omdat ik erg ziek was. Ik voelde me al gelijk op mijn gemak bij je. Inmiddels heb ik 2 prachtige donor longen gekregen.
  We hebben het toen over het verdriet gehad wat ik had dat ik mijn kinderen niet zag. Ik ging er echt bijna aan kapot. Alleen de gedachten al hun nooit meer te zien.
  Je deed 1 sessie en het was echt zo bijzonder..
  Ik was heel verbaasd weet ik nog.
  We hebben daarna nog een paar sessies gedaan
  Tot op heden heb ik er nog steeds profijt van…want het verdriet komt niet meer zo diep binnen . Ik heb heel veel aan je gedacht als er weer iets speelde met de jongens en ik merkte dat ik het sneller langs me heen kunt laten gaan en het mij niet zo heftig raakt.
  Heel erg bedankt voor je hulp!
  Ik vond het leuk je te zien vandaag!

  Lieve groetjes Tanja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s