Honden zijn fantastische leermeesters!

IMG_7175

Je hond is niet voor niets in je leven, jullie zijn niet voor niets bij elkaar.
Dat je als hondeneigenaar het beste voor de hond wilt is vaak wel duidelijk, en toch is er altijd nog wel iets te leren en te verdiepen in de relatie met je hond. Het is tenslotte een doorlopend proces.

Wil je weten welke wijze lessen een hond jou kan leren? Of nog beter gezegd; welke lessen kunnen jullie elkaar bieden? Het werkt over en weer en dat maakt dat jullie als team in een continue mooi leerproces vertoeven.

Honden reageren, vanuit hun instinct, op je intenties en je lichaamstaal. Ze nemen als het ware tegelijkertijd je ‘binnen- en buitenkant’ waar. Deze eigenschap benutten we in de therapie met als resultaat dat beide partijen daarvan kunnen groeien.

Therapie met honden brengt je in contact met de essentie van jezelf en die van je hond zodat jullie beiden je beste zelf kunnen zijn.

Samenwerken met jouw of mijn honden, is geen statige therapie in een gesprekskamer… Het kan je tot verassende inzichten brengen en onverwachte wendingen nemen. Een hond is eerlijk, heeft geen dubbele agenda en zal niet (in ieder geval gaat dat op voor mijn honden!) iets doen waar hij geen zin in heeft. Een  kunstje uitvoeren zal jou niet helpen. Omdat het zintuiglijke waarnemingsvermogen van een hond vele malen groter is dan dat van een mens, voelt een hond een verandering in spanning, woede of verdriet eerder aan dan zijn baas. Je hond kan dit voor jou bewust helpen maken, door je te proberen af te leiden met likken, geluidjes maken, tegen je aan duwen of ook opspringen.

Bewust worden van de boodschap van jouw hond aan jou, kan het proces om meer controle en sturing te krijgen over jezelf, helpen vergroten en ontwikkelen.

Doordat de hond als spiegel fungeert, kan jij aan de slag met jouw leerproces. Dit kan gaan over (het voorkomen van) burn-out, trauma’s. zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Deze “Honden Spiegel Therapie” kan plaatsvinden in de praktijk van Moon Consultancy in Dordrecht, maar ook bij jou thuis (reistijd- en kosten in overleg) of in een natuurgebied zoals de polder, een bos of op het strand  (locatie in overleg).

#SpiegelHond #HondenTherapie #Trauma #LichaamsTaal #HondenSpiegel TherapieMetHonden #MoonConsultancy

IMG_7397

Informatie of aanmelden: