Jongeren

Problemen op school of thuis

Soms heb je van die dingen: je zit niet lekker in je vel en kan je draai niet vinden. Soms duurt dat kort, soms heel lang. Het kan zijn dat je op school problemen hebt met je klasgenoten of docenten. Dat je gepest wordt of je buitengesloten voelt.

Het kan zijn dat er thuis iets flink mis is, tussen je ouders, de nieuwe partner van je vader of moeder. Ruzies conflicten, dreigen, slaan. Misschien heb je grote problemen met je broer of zus. Soms zijn er familiegeheimen, over een oom of oma, die dingen doet of heeft gedaan die niet door de beugel kunnen.

Soms voelt het alsof je niet de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Vaak omdat je niet kan praten over moeilijke onderwerpen met je ouders, omdat ze je niet begrijpen of dat ze niet hun best lijken te doen om je te begrijpen.

Hulpverlening op maat

Moon Consultancy biedt voor jongeren zoals jij speciale maatwerk trajecten op maat, zodat we de problemen samen onder ogen gaan zien en ik je kan helpen om hierover te praten. Er kunnen verschillende redenen zijn om met een hulpverlener te gaan praten. Daarbij zal er zonder jouw toestemming, niets zo maar doorverteld worden. Je kunt je volledig veilig, vertrouwd en geborgen voelen bij mijn hulpverlening voor jongeren.

Bij welke vragen of problemen?

 1. •Als je je eenzaam voelt, somber bent of wordt gepest op school
 2. •Als je ouders gaan scheiden of net gescheiden zijn
 3. •Op zoek wil naar jezelf “wie ben ik nou eigenlijk”?
 4. •Verwerking van een sterfgeval in de familie
 5. •Als je steeds dingen doet waar je achteraf spijt van hebt
 6. •Over seks, als je gedwongen word om dat soort dingen te doen
 7. •Als je lichamelijk of geestelijk wordt mishandeld
 8. •Als er dreiging is over uithuwelijking of eerwraak
 9. •Religieuze problemen tussen jou en je ouders
 10. •Als je het gevoel hebt dat niemand van je houdt en naar je omkijkt
 11. •Als je niet meer weet wat je wil en moet doen

Wat kan je van Mirjam bij Moon Consultancy verwachten?

Samen bespreken we wat jij wilt veranderen en gaan we daarmee aan de slag. De gesprekken duren meestal een uur, soms korter (zeker als het beter met je gaat), soms iets langer (in het begin is er vaak een hoop te vertellen).

Ik zal zo veel mogelijk de afspraken met je plannen buiten school, stage of werktijden, zodat jij de dingen kan doen die belangrijk voor je zijn.

De één heeft aan 4 gesprekken voldoende om verder te kunnen, de ander heeft misschien wel 15 gesprekken nodig. Het is prettig om te weten, dat na een reeks intensieve gesprekken, het mogelijk is om bijvoorbeeld 1 keer per 2 maanden af te spreken, om te kijken hoe het dan met je gaat, wat er allemaal is goed gegaan en wat jij veranderd hebt. Zo krijg je duidelijkheid over je sterke kanten en krachten. Lees ook wat anderen bij Moon Consultancy hebben ervaren.

Geheimhoudingsplicht

Ik heb een geheimhoudingsplicht: dat betekent dat ik niks wat jij mij vertelt zomaar aan een ander mag doorvertellen (behalve als de wet mij dat verplicht en/of jij dat goed vindt).

Wil je vrijblijvend meer informatie over hulpverlening voor jongeren? Ga dan naar het contactformulier, vul je naam, telefoonnummer en e-mailadres is en neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

 

Weerbaarheidstraining Moon Consultancy Dordrecht

Weerbaarheidstraining Moon Consultancy Dordrecht

Weerbaarheid en zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is een voorwaarde die je nodig hebt voor weerbaarheid. Zonder zelfvertrouwen geen weerbaarheid. Met zelfvertrouwen wordt bedoeld dat je puber gelooft in wat hij kan en dat hij zichzelf ziet als iemand die iets kan (Zelfbeeld). Zelfvertrouwen is belangrijk in de relatie met vrienden en met volwassenen.

Weerbaarheid is een onderdeel van de sociaal emotionele ontwikkeling en sluit aan bij vaardigheden als initiatieven nemen, vrienden maken, ruzie maken en het weer bijleggen. Daarnaast is weerbaarheid ook een kwestie van aanleg en karakter. Je kunt je puber zelfverzekerder maken door:

Structuur aan te bieden, duidelijke en concrete grenzen en regels aan te geven;
Je kind serieus te nemen;                                                                                               Haar / hem positief te benaderen. Te belonen en waarderen om wie zij / hij is;    Te helpen diverse kanten aan zichzelf te ontdekken. Dus niet te alleen focussen op de schoolcijfers;                                                                                                                       Ervoor te zorgen dat u een veilige omgeving creëert waarin uw kind altijd terecht kan.

Vriendschappen zijn uiteraard belangrijk voor een puber. Hierdoor leert een puber wie het is, waar zij voor staan en hoe anderen over hem / haar denken. Een vriendschap aanknopen vraagt natuurlijk om sociale vaardigheden. Vriendschappen kunnen helpen het zelfvertrouwen van je puber te verhogen.
Voor sommige pubers is dit niet vanzelfsprekend. Ze zijn onzeker en hebben (haast) geen vrienden. Een sociale vaardigheidstraining kan helpen.

Moon Consultancy geeft Weerbaarheidstrainingen voor kinderen en jongeren. Deze trainingen zijn helemaal ingericht op de persoonlijke hulpvraag van uw kind. Er zal in kleine groepjes gewerkt worden in een veilige en rustige omgeving. De trainers zijn gediplomeerd en zeer ervaren in het werken met kinderen en jongeren.

Meer informatie?  Stuur een mail naar Moon Consultancy, kijk vast in de folder of bel naar Mirjam Veltman: 06-51515962

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s