Publicaties

DORDRECHT – Op 27 november 2011 was de presentatie het boek ‘allemaal bijzondere mensen’, van de Dordtse gezins- en relatietherapeute Mirjam Veltman. Haar boek gaat over gewone mensen met bijzondere verhalen, waarbij betekenissen, verbondenheid, kwetsbaarheid en kracht centraal staan.

In augustus – september 2012 zal een nieuwe druk beschikbaar komen!

Mix van mensen

‘allemaal bijzondere mensen’ is een verzameling van verhalen, opgetekend en verzameld uit bijna twintig jaar werken met mensen. In haar vak als maatschappelijk werkster in de (jeugd) hulpverlening en als relatietherapeute in haar eigen praktijk heeft Mirjam Veltman namelijk heel wat mensen voorbij zien komen. Mirjam Veltman presenteert in haar boek een mix van deze mensen, naar waarheid en aangevuld met fictie. Relatieproblemen; gepest worden op school; stress door de combinatie van werk, gezin en schooltaken; ouder worden: het komt allemaal aan bod in het debuut.

Herkenning

Mirjam Veltman is begonnen met het schrijven van korte stukjes tekst. Over gewone, maar altijd bijzondere mensen. Geraakt door alle verhalen beschrijft zij in ‘allemaal bijzondere mensen’ hun veerkracht, doorzettingsvermogen, passie en drang om te willen leven. Neem nu managementassistente Lisa, die het allemaal even niet meer ziet zitten, of de jongere Aicha, dat altijd op haar tellen moet passen bij haar vader. Met haar boek wil Mirjam Veltman de lezers herkenning geven, ervoor zorgen dat mensen minder schromen om lief en leed te delen en dingen uit te spreken. Om zo de stap naar professionele hulp te verkleinen. Juist omdat de verhalen van iedereen afkomstig zouden kunnen zijn – van jezelf, de buurvrouw, het meisje dat je groet op straat…

Over de auteur

Mirjam Veltman heeft zelf ook het nodige meegemaakt in haar leven en juist door die ervaringen kan zij met haar werk en nu met dit boek, andere mensen helpen door zich in te leven in hun situatie. Maar er is ook nog aan andere kant. Mirjam Veltman heeft sinds zes jaar als relatietherapeute een praktijk aan huis, waar zij zich gespecialiseerd heeft in relatietherapie, systeemtherapie en de hechtingstheorie. Vanaf begin jaren negentig werkt zij in de hulpverlening – met zowel jongeren als ouderen en zowel met individuele gesprekken als met een gezinssysteem.

ISBN: 978-90-819572-0-5   € 14,15

Wil je een gesigneerd boek? KOOP DAN HET BOEK HIER !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s