Open en vers

Moon schrijft

 

Terwijl -denk ik- heel Nederland nu in de file staat op weg naar een zuchtje verkoeling aan een van de stranden, rivieren en meren, zit ik in mijn tuin. Geïnstalleerd met lap-top, een glas heerlijk koele aloë vera sap en uitzicht op veel kleur.

Het is weer zo’n periode: de zomer geeft mij altijd de gelegenheid om zaken te overdenken. Het is de rustigste tijd voor mijn praktijk. Meer dan alle andere maanden van het jaar. Dus een prima moment om eens te bekijken hoe mijn zaak en ik zelf er voor sta. Wat waren mijn doelen aan het begin van het jaar, hoe sta ik daar nu in. Wat ga ik met prioriteit aanpakken. En wat wil ik in december behaald hebben. Wat heb ik nagelaten en wat kan beter. Wat voor invloed heeft de crisis de afgelopen jaren op mij gehad… Want niks vind ik zo storend en beperkend als het wakker liggen van de geldzorgen.

Maar vooral: wat ging goed en geweldig en wil ik meer!

Zo heb ik accenten verlegd van alleen ‘zorg voor het hoofd’ naar balans tussen lichaam én geest. Deze verruiming heeft een direct positief effect op het welzijn van mijn cliënten.

Vooral dat laatste, daar kan ik zo blij van worden! Motivatie en succes, dat vraagt om nog meer actie, nog meer voldoening, geeft energie en zelfvertrouwen. Succes zorgt er voor dat ik door ga, kriebels krijg van tevredenheid, nog meer inspiratie krijg.

Vanaf de start van mijn eigen bedrijf heb ik er voor gezorgd dat ik een aantal stevige mensen om mij heen had. Om te reflecteren, feed-back te krijgen, tips en tools om een stevige zaak te ontwikkelen. Ik ben daar altijd erg dankbaar voor geweest: het delen van kennis door ervaren professionals heeft er voor gezorgd dat ik meer inzicht kon ontwikkelen hoe ik mijn zaak wilde ontwikkelen.

Deze kennis draag ik graag en met veel plezier over. Want waarom zou je anderen onthouden hun dromen en passie te laten leven? Dus coach ik mensen om zich te ontwikkelen, om een financieel gezond bedrijf op te zetten. Soms gaat het over de wens om wat bijverdiensten te ontwikkelen, meestal om het genereren van een bovengemiddeld inkomen. Zodat zij onafhankelijk en met plezier elke dag uit bed opstaan, de dag meemaken en zin hebben in iedere volgende dag.

Balans in hoofd en lijf: dat is toch wel de basis van mijn passie. Zowel in de therapie die ik met relatie-partners mag doen als bij het coachen van nieuwe zelfstandig professionals.

Ik neem nog een glaasje sap en ga daarna eens een rondje wandelen met mijn hond. Heerlijk genieten van een verse dag met open en nieuwe mogelijkheden!

Over Mirjam

Coach, therapeut, auteur / schrijfster. Praktijk voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. VOOR MENSEN DIE KIEZEN VOOR GRENZELOZE UITDAGINGEN Relatietherapie Personal coach Individueletherapie Workshops & Trainingen Professioneel Trainer, Maatschappelijk werk, Coach, voor Dordrecht en Zuid Holland en de rest van Nederland. Voor jongeren & volwassenen & groepen. Oplossings gericht & kortdurend. Systemisch in alle aspecten. Moeder van 3 pubers, partner van liefste, baas van vrolijke hond die echt kan lachen en een dove oude theemutspoes.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, artikel, Bijzonder, coach, Dordrecht, Mensen, Moon Consultancy, psychosociale hulpverlening, Publicatie, Relatie, Werk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie